Friday, June 22, 2012

Orang Sabah = Gorilla???

Panasss~~~ Panasss~~~

wahai Sabahan~ Korang mesti pernah ternampak advertisement board Harian Metro macam kat bawah ni kan...
Gambar : http://www.sunduvan.com/2011/10/harian-metro-in-sabah.html
Hmm, bagi seorang manusia yang ada otak. tengok ja gambar ni mesti terfikir pasal orang2 Sabah yang disamakan dengan seekor haiwan. " Kini Di SABAH ", tengok2 ada tangan Gorilla kat sana. apa maksud diorang cetak macam tu??? pada pendapat aku, kalau nak tengok dari sudut positif. mungkin Metro Sabah yang kononnya akhbar nombor satu di Malaysia ni layak untuk bahasa gorilla jak yang baca, manusia2 Sabahan macam aku ni yg terlalu tinggi IQ, dilarang baca akhbar tu. tak gitu? hehehe.

dari sudut negatif pula, of kos la pihak penerbit advertisement board ni samakan orang Sabah dengan seekor Gorilla. haizzz, x ke rendah martabat orang sabah ni di mata diorang??? sedih sangat bila tengok advert. ni kena tampal kat tanah tumpah darahku. rasa terhina ni. kamu nda rasa begitu?

bukan berfikiran kolot~~~ cuma meluahkan apa yg terbuku dihati~~~ bayangkan, automatically aku tersentuh first time tengok advertisement board ni. ramai pihak yang perasan, tapi buat endah tak endah je. takut dikatakan sebagai pemikir2 kolot. wtf???

setiap orang ada pandangan masing2 pasal advert. board ni. kalau nak search google pun banyak blog2 yang memaparkan kisah pasal benda ni. so, renung2kan lah. :)

Reactions:

6 Pengkritik Jemputan:

nev said...

itu tangan orang utan mungkin. sabah ni sinonim dengan orang utan

Mohamad Saiful said...

tau la, tapi xkan tangan tu pegang surat khabar? which means orang utan tu baca surat khabar, logik ke? siapa lagi yg baca metro SABAH selain org sabah? maknanya orang sabah yg baca metro sabah ni orang utan? hehe. kenapa x letak gambar manusia tengah dukung orang utan sambil baca metro? susah sangat? hehehehe. just an opinion,

Erie Black said...

bukan ka di semua negeri gambar advert ni sama ja...??

Mohamad Saiful said...

erie,,ya ka???kat negeri lain pun ada tulis "Kini di (nama negeri tersebut)" ??? contohnya kat Kelantan, ada advert. "Kini di Kelantan", n ada gambar tangan gorilla???

Umrah sabah said...

Salam.. pekebar semua.. harap dapat rahmat Allah semua..

Divorce Attorney said...

Take 1 to 3 decades tax returns or a present financial plan so the attorney can be more than a number of the financial accounting prior to being wondered concerning Selecting a new divorce attorney is a vital decisions process. The one that an individual employ will be in charge of obtaining or perhaps preserving your custody of the children rights to your young children, your house passions, and based on the side you might be 1, either decreasing or capitalizing on your current assistance legal rights.
divorce lawyers
Even though an excellent attorney desires to get paid furthermore, he'd somewhat you and your wife attempted counselling initial. Should there be to be able to salvage your current union, a good divorce attorney will certainly advise one does so, but then proceed with all the divorce when there's no other alternative. Then he will fight to allow you to get whatever you ought to have, also to just be sure you get a fair divorce experiencing. Choosing a good divorce attorney will assure you won't ever worry about your current representation, with any devices in your concerns, one particular significantly less get worried is a good point.

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Designed by Mohamad Saiful Amin | Bloggerized by Saiful - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management