Monday, September 26, 2011

Kolaborasi WSB dan On9.fm

Assalamualaikum dan salam sejahtera wahai pembaca sekalian.




Pada minggu lalu, pihak We Are Sabahan Bloggermania (WSB) dan pihak On9FM telah berkolaborasi untuk mempromosikan produk kedua-dua pihak. Hasil daripada kerjasama ini, pihak On9FM telah bersetuju untuk menaja 3 hadiah lumayan untuk dimenangi para WASABER melalui satu peraduan yang dianjurkan oleh pihak WSB. Untuk info lebih lanjut tentang peraduan anjuran WSB dan On9FM, klik sini!

Pemenang peraduan ini akan ke STOMPIN SABAH 3 yang akan berlangsung pada 14 dan 15 Oktober di 1st beach Tanjung Aru, Sabah. Ingin tahu lebih lanjut tentang STOMPIN SABAH 3? Lawat fan page STOMPIN di sini.


ok,,serius aku nda tahan taip blog skema2 nih..hahaha..nak d pendekkan cerita,,untuk join contest ni..WASABER dikehendaki utk mlangsaikan 2 tugas...gila penting kan bunyi dia,,tugas gitu..hehehe..dan antara syarat wajib penyertaan peraduan ni..korang kena 'LIKE' fan page On9FM kat sini! n then pasang radio On9FM nih kat blog korang, kod HTML radio On9FM ni korang blh dapatkan kat sini! berbalik kepada 2 tugas utk join peraduan nih, ahaaaa..

TUGAS 1 :
• Ambil gambar anda yang mempunyai elemen WSB dan On9Fm.
• Tema gambar "Saya suka WSB dan On9FM".
• Wajib ada logo WSB dan On9FM dalam gambar tersebut.
• Tidak kira logo WSB dan On9FM tu anda lukis atau cetak.
• Gambar tersebut bukanlah diedit.
• Gunakan kreativiti anda. Go go Wasaber!

Saya Suka WSB dan On9FM
ni la hasilnya setelah berhempas pulas meminjam lappy classmates serta mencari posing yg sesuai utk digabungkan bersama model2 lappy canggih tu..hehehehe..credits to all my coursemate yg sudi pinjamkan lappy...Izzah, Cyril, WASABER Farhanezam dan WASABER Ummi Nadhirah..harap2 dapat la menang hadiah tu,,lama da berangan2 maw p konsert STOMPIN neyh!!hehehehe..

p/s: kewujudan Bakul hijau, bendera Sabah n Malaysia, beg kuning serta pencil case atas meja tu TIDAK disengajakan..hehehe



TUGAS 2 :
Reka dialog pendek perbualan di antara WSB dan On9FM berdasarkan situasi di bawah..

Situasi :
OnlineFM ajak WSB ke STOMPIN SABAH 2011. WSB jenis yang tidak menyukai kawasan sesak dan ramai orang.


Krew On9FM : Bro, esok aku nak p event Stompin kat Tg. Aru. ko nak join tak?

WSB Sepol : Aaaaa??Stompin?apa tu?

Krew On9FM : Ala Stompiiiiinnn. petunjukan barang2 tradisional kat sabah, ko jgn risau laaa, aku confirm xramai org punyerrrr. aku kenal ko, aku taw ko xsuka tempat2 sesak nih. :)

WSB Sepol : Ok juga tu. lagipun bkn slalu ada event xramai org kat sabah ni. bha esok aku join ko, msti gempak kn event tu. yaayyy!!

Krew On9FM : Ok bro. dalam pukul 8 gitu aku ambik ko. cau sin ci. :)

WSB Sepol : Waalaikumsalam. =="

(pada keesokan harinya, balik jak dari Konsert Stompin tuh WSB Sepol tadi trus trauma dengar nama Stompin.lol.)

end of tugas.

fuhhh!!!!ahaaaa,,tu la entri penyertaan aku utk peraduan WSB n On9FM nih..ala kadar jerrrr,,sbb bnyk keja maw buat owh...busy mmanjang nih..huhuhu..tp tatap sedih juga la klu nda menang..hehehe..

thanx.

Reactions:

6 Pengkritik Jemputan:

Alfian J. said...

Wooohooo. This is great man! ada hrpn menang. Hehe

Akemi Siegel said...

hai saiful. tunggu hasil tugasan saya pula nanti :D

Mohamad Saiful said...

bro Alfian, wah!!btl ka ne??uiiiii naaaa...Hai Akemi,,ko tgk naaaa big boss puji saa..hahahah..ok,,aku tnggu,,nnt ko tag jak aku kat entri ko arrhh... :)

saveqmm said...

nice...ahaha..aku pun dah join saiful!!!

Mohamad Saiful said...

mantap ooo sabek.. :) mcm kita dua jak ne yg pgi..hahaha

Zurina J. said...

Jadi aku dikasi tinggal la? Sampai ati..... :(

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Designed by Mohamad Saiful Amin | Bloggerized by Saiful - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management