Friday, September 30, 2011

TESL United Mengangkat Martabat TESL??

Glooooory-Glory TESL United!!Gloooooory-Glory TESL United.......lalalalalalalalalalala

TESL United
Berdiri dari kiri : Iskandar(CM), Hilmi(GK), Norman(CD), Olex(LW), Ezron(RW)
Duduk dari kiri : Syafiq(LB), Maksum(CD), Saiful(RB), Frederick(CF)

ok,,aku mengaku mmg tajuk post tuh agak exagerrating sedikit....korang mesti wondering kenapa tajuk aku berbunyi agak menakutkan tuh kan??hehehehe..sebenarnya pada 23 n 24 September 2011 ari tuh team GERKO Bola Sepak PISMP Semester 2 ambilan Jun 2009 mnganjurkan pertandingan bola sepak tertutup 9 sebelah..team yg join pun nda banyak,,8 team jak..pertandingan dijalankan secara liga kumpulan,,8 team td dibahagikan kpd dua,,kumpulan A dan B,,johan dan naib johan kumpulan through p semi-final..pemenangnya???????mestilah bukan TESL United..hahahahahaha..team staff IPG gaya yg mnang tournament tuh..


nak d jadikan cerita,,team bola TESL ni sebenarnya amat dipandang rendah oleh opsyen2 lain kat IPG nih,,sebab super dupper senior kitorang dlu selalu jadi pasukan belasahan bila join tournament bola nih..hohohoho..kesian kan......batch terkuat TESL pun pernah tembus separuh akhir sekali jak..hahahaha..dengan itu tertubuhlah TESL United yg diketuai oleh owner blog nih,,hehehehe..ahaaaa,,mcm besa laaaa mmg dorg pandang rendah pun ngan kami neyh..so,,dua hari sebelum pertandingan tuh team Da'Suspect(PJ Sem 4 2011) ajak kitorang friendly match.......ahaaaaa,,match tuh kitorang menang 3 - 0..Fred(2),,Olex(1)...first debut kitorang main sama2 taw!!hahaha..lepas match tuh ada yg cakap kami la batch terkuat TESL...........ngeeee~~ bkn minta puji nih aaaa...btl wa citer,, :)

TESL United vs BMMT (FT : 0 -1)
ok,,oleh kerana kami team yg paling junior dalam pertandingan tuh,,kes2 pengadil bias tuh biasa laaaa..nampak sgt bha kebiasan tuh..huhuhuhu..agak2 la bha jgk,,hahahaha..ok kami mengakhiri peringkat kumpulan dengan SAAAAAAAAATU mata..kitorang kalah dua kali,,seri sekali..hahahha..tapi at least kami kalah pun 1 - 0 jak n semua jaringan dari tendangan percuma,,1 penalti....

dengan ini,,aku blh la ckp yg TESL United ni telah mengangkat martabat TESLian IPG Gaya dalam bidang bola sepak..xdala sda kena pandang rendah mcm dulu2,,hehehehe..tnya la kat mna2 IPG pun,,team TESL mesti corot punyeerrrrrr......hmmm,,sedih3..akhir kata,,majulah bola utk TESLian..hohoho

Reactions:

2 Pengkritik Jemputan:

Nadirah Jannah said...

(^_^)
sekurang2nya kmu dpt mewakili batch kita and membuktikn kpd mereka yg TESL pn blh tandingi mereka [biarpn kmu x menang].

Mohamad Saiful said...

owh ya,,lupa pla ya..kmi jak team yg sumer player dia 1 batch,,yg lain xda..campur2..kira kuat sda ne TESL yawww!!hehehe

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Designed by Mohamad Saiful Amin | Bloggerized by Saiful - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management