Sunday, May 8, 2011

Saya Sayang Mak

meluat plus sakit hati tengok org post "selamat hari ibu" kat fb....bg manusia yg ibu or ayah dorg ada pesbuk 2 ok la,,klu yg teda n maw juak post 2 apa la makna dia????menunjuk2??hehehe...ne cuma luahan hati,,tp aku bkn maw citer sal ne....aku maw citer sal ibu aku sempena hari ibu ne...

my sister n my mum,,love them!!!!!

nama ibu aku,,SARIFAH bt. HAKIM..sesimple namanya,,dilahirkan kat Semporna pd 19 April 1964...aku xpnah lupa hari lahir dia,, =) pernah bekerja sbg sorang jururawat....skng unemployed,,next~~

ibu aku ne seorang yg sensitif....n aku mewarisi tahap kesensitifan 2,,hehehe...aku rindu nak tgk mak aku bila dia tgk citer2 sedih especially citer2 bollywood....CONFIRM nangis,,huhuhu...aku pun mula la wat2 lawak sbb aku xsuka ne dia nangis...walaupun sebab tgk wayang...rindu kat mak,,

mak aku ne juga sorang yg cerewet..hahahaha...dia pernah pesan kat aku,," nanti klu ko ada bini abg,,pastikan dia bg mak minum kat gelas kaca "...hahahaha...smpai skng aku ingat ne pesanan,,pernah sekali 2 adik aku tsilap bagi dia mnumkat gelas plastik,,trus kna marah n srh p tukar...hahaahhaa..banyak g la,,klu maw citer nda abis ne,, =) rindu kat mak,,, T_T

1 lg benda yg aku paling ingat kat mak aku ne,,dia xkan bhenti bwat sesuatu tu klu dia belum success....hehehe...dulu tym2 keropok lekor hangat d bualkan,,cehh!!!mak aku ne xktinggalan gak la maw jga wat2 keropok lekor ne....hahaha....bapak aku n anak2 dia yg kesian,,terpaksa makan keropok lekor 1st try mak aku yg agak hancusss..hahahaha....tp lma2 getting better owh,,n skng!!!!aku suka keropok lekor mak aku!!aku btl rindu semua masakan dia...d sebabkan dia sorg yg perfectionist dlm setiap benda yg dia wat,,kami xpernah jemu makan masakan dia...honestly,,mmg sedap!!

tapi,,sebagai sorg anak...aku taw aku banyak sgt wat dosa kat dia,,SELALU mengeluh bila dia mnta tlg aku wat something...selalu xdengar cakap dia.....aku taw aku selalu susahkan dia,,selalu wat dia sakit hati..ya Allah!!klu la masa ni boleh d undurkan...aku akan jaga setiap inci hati ibu aku spya tiada org blh sakitkan hati n wat dia sedih...aku xpernah btaw dia aku sayang dia,,,,aku selalu maw peluk dia n cakap " sa syg mak.. "....tp ntah knp aku xleh buat semua 2,,bodoh nya aku..

sma2 la kta doa agar ibu bapa kta pnjg umur n d tempatkan bersama org2 yg mulia d sisi Allah S.W.T d akhirat nnt...

Saya Sayang Mak......

Reactions:

3 Pengkritik Jemputan:

tity said...

knp ku baca post mu ni mau menitik air mata ku.. kah, aku juga sensitif kunun.. :)

putra_chabee said...

yelemek,,hahaha..relax3..

Ibrahim Ismail said...

I like the first paragraph, and love the rest of the entry!

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Designed by Mohamad Saiful Amin | Bloggerized by Saiful - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management