Wednesday, July 20, 2011

Dilema Seorang Barber

pada suatu hari,,(intro cerita2 boring..hahaha..) aku malas la nak buat2 perenggan pendahulua ne...aku wat straight to da point jek la kata omputih yek......

mcm ni ceritanya,,ada sorang mamat ne popular sgt kat IPG Gaya,,terutamanya kat asrama Jati (kolej kediaman lelaki IPG Gaya) kerana kebolehannya memotong n menggayakan rambut dengan lawa(kunun)..eh kejap,,aku ne skema sgt kew??ok lupakan soalan tu...tiba2 jak terlintas kat pikiran aku..hahaha..berbalik kepada mamat popular td,,sebenarnya mamat 2 aku laaaa,,huhuhuhuu..

barber dlu2,,xda kena mngena dengan aku..hehehe
terkejut???blogger pandai gunting rambut??hehehe..nk d jadikan cerita,,

dah ada kebolehan mnggunting rambut ne,,pastu tgl plak kat tempat yg dipenuhi lelaki yg maw btrip hensem...hehehe..mesti la ada banyak customer kaaaann,,haaaaa d sini la bermulanya dilema aku neyh.. = =" sebenarnya menggunting rambut ne aku jadikan sebagai hobi masa lapang jak,,MAKNA nya masa aku free n aku rasa senang jak la kaaaann aku gunting rambut org neyh..hehehe..

masalahnya,,bila dah bakat ne mula d ketahui ramai..(cehh!!mcm jak spesel bha bakat dia neyh)..ramai jga la yg nda faham situasi aku neyh...pernah ada sorg senior aku,,lewat malam ne dia p mnta gunting..tym 2 aku wat assignment lg,,katanya esk ada sumting ntah apa sda 2...pastu dia kena gak potong 2 rambut mlm 2..naaaa,,aku pun ndak la jgk maw cakap tidak kn...hmm,,ne lg 1 masalah aku,,susah btl maw cakap "TIDAK"..so,,sesaper jak yg minta tolong gunting rambut xkira masa n tempat,,aku busy ka ndak...aku TERpaksa jgak buat...tp aku mmg ikhlas laaaa,,serius.. = ="


gambar ne sekadar hiasan jak..hahaha
cerita ckit pasal kes aku blh jadi pnggunting rambut neyh,,pada suatu hari...hahaha..gni citernya,,dulu masa aku form 3,,ada sorg member aku ne rambut dia kena potong ngan cikgu disiplin kitorang,,dengan rambut aku sekali la...teruk sial dia potong,,aku masih mengingati nama cikgu 2,,nama dia Halim..hahaha..hancussss rambut kitorg,,pastu member aku ne mmg pandai gunting2 rambut ne,,so aku pun mnta la tolong repair ngan dia,,pastu masuk part repair rambut dia plak...dia mnta tlg aku,,aku scara xsengaja menghancussskan lg rambut member aku 2..hahahaha..tapi mula la minat tu TERpupuk sda dalam diri ne,,sbb member aku potong rambut aku btambah lawa,,knun..hahaha..mcm tu la ceritanya,,,,hehe

dilema aku yg seterusnya plak,,bila aku dah potong rambut ne kaaaaaann...ramai kostumer yg bagi upah,,haha..bayaran paling tinggi aku dapat rm10..hohoho..standard la gunting2 besa ne...haha..tapi serius bebeyh,,aku nda pernah ambil duit yg dorg bagi..rasa bersalah aku,,sebab menggunting rambut ne aku kira mcm hobi aku daaaa..lgpun aku ikhlas,,hehehe..sambil isi masa lapang bleh jgk tambah pahala knun...hehe..aku bukan maw mnta puji k,,mmg btl ne..hehehe..

aaaaaa..aku rasa sampai cne jak la citer dilema seorang barber ne..thanks sbb sudi baca,,hihihihi...cau cin cau~~~~

Reactions:

3 Pengkritik Jemputan:

Joyce Joel said...

ko la paling manang. hehe....

Nadirah Jannah said...

Ko mmg berbakat bh. Walaupun bkn bakat yg ada sejak kecil, you still have what it takes to be a barber. :)

putra_chabee said...

joyce,,mmg palin manang nih!!!hehehe..

ummi!!!!!hahahaha..ya la 2 kaaaannn,, =D btw thanks..

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Designed by Mohamad Saiful Amin | Bloggerized by Saiful - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management