Saturday, March 12, 2011

Soalan bOnus!!

cerita ni aku tujukan khas kepada sesiapa jak yang suka tanya soalan bonus....ok first aku nak define dulu apa sebenarnya "soalan bonus" yang aku maksudkan ni.....hihihi...soalan bonus ni merujuk kepada soalan yang sengaja diajukan kepada orang lain hnya kerana kita xtaw maw tanya apa....hahahaha...contohnya bila kita nampak orang tu tengah memancing,,kita wat2 xtau apa yang dia buat n then tanya,,"tengah memancing kew patcik??"...hahaha...ni la yang aku definisikan sebagai soalan bonus tuh..

citernya bermula bila aku n kawan2 aku pegi makan kat restoran Aladdin,,hehehe....bg budak2 IPG ni dorang tau la apa 2 Aladdin,,,agak fofular d kalangan bakal2 cikgu ne...on the way p Aladdin ne,,aku n kawan2 aku tjumpa senior aku sorang2 baru balik dari KK,,dah jumpa senior kena la tegur kaaaannn....respek la konon,,,so aku sebagai wakil kawan2 aku tegur la senior ni,,,aku cakap

"sorang jak pin????"

pastu senior aku buat2 tengok belakang pretend mcm ada orang kat belakang dia tapi sebenarnya teda......adusssss,,,punya laaaa......aku rasa bodoh sangat masa tu sebab tnya soalan bonus,,kan da kena!!hahaha..korang faham x apa yg jadi kat aku masa 2??hahaha...sampai tidur pun aku mimpi benda tu taw...tgk betapa besarnya effect benda 2...hahahaha...

aku anggap ni satu pengajaran untuk aku,,,pesanan kepada pembaca2 d luar sana,,,,jangan la suka tanya soalan bonus sebab ia akan buat korang nmpak agak kurang pandai dan buta....hahaha...
wassalam.... =)

Reactions:

1 Pengkritik Jemputan:

Ibrahim Ismail said...

IPIN is funneh. I can imagine his expression.

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Designed by Mohamad Saiful Amin | Bloggerized by Saiful - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management