Sunday, March 20, 2011

Hidup sebagai lelaki berbadan XXL

MERANA.....hidup sebagai sorang yg gemuk nih memang memeritkan,,,,hehehehe....beruntung lah anda kerana mempunyai badan yg sederhana atau kurus....hohoho...aku nak luah ckit sal pengalaman hidup aku jd sorang yg gummuk nih.. =D

masalah yg paling manang skali bla jd org badan cm aku ne bila ngorat pompuan,,,hehehe....punya la malang,,20% jak yg dapat....tu pun pompuan 2 besar kemungkinan cacat..hahahaha.....tak pun ada sebab lain dia layan aku...faham2 jerrr laaa....hehehe

banyak jgak la pengalaman aku masa jd org bbadan XXL nih,,,,bila aku ingat balik...memang hati bagai dihiris sembilu larrhh...hahahaha...antara insiden yg aku ingat,,masa balik kampung kat Semporna...klu xsilap msa aku form 3,,tahun 2007....masa 2 aku decide nak ikut kazen2 aku sebab enjoy arr balik kampung masa raya kan....pastu kereta kazen aku sorang ni pulak dah maen potong2 spring smpai low tahap buaya dah........jadi bila aku naik confirm la sangkut kan,,da la jalan LD - Tawau class Z...hehehe....kazen aku 2 ok jew(kat luar la...dlm sapa tau)....tapi aku ne yg rasa bersalah tahap gaban tua....hehehe...cpat2 aku call kazen aku yg sorang g suruh dorang tumpangkan aku,,,xtahan da aku menahan rasa bersalah ni,,,hehehehe...

banyak lg pengalaman2 aku yg agak menghancurkan hati ne,,,klu nak citer sampai minggu depan aku taip pun xhabis,,,hahaha...tapi skng ni sumer 2 dah berubah....hehehe...aku dah berusaha kuruskan badan sejak form 5 g...2009.....n skng bleh la ckit ada penurunan....hahaha...maw tengok beza dia???

*haaa,,,yg kat sblh kiri ne masa thun 2010,,,sblh kanan 2011...beza kn???

alhamdulillah...aku nk kuruskan g badan aku nih....naturally ok,,xda maen benda2 ngarut.....hahahaaha....ingatkan da "kecik" ckit ni da ok la,,,,tup2 member2 kampung aku plak ckp aku ambik benda yg xelok cthnya dadah.............agak kecik hati gak la,,dunia ni kaaannn.....xpernah nk puas hati,,hehehehe...tp aku relax jak sebab aku taw aku xbuat benda 2...peduli la apa org nak ckp kaaannnn,,,
yg pntg aku nk capai matlamat aku nk kuruskan badan.....sampai cni jak la aku kongsi idup aku sbg orang bbadan XXL nih... =)
salam.....

Reactions:

6 Pengkritik Jemputan:

FarhaNezam said...

uih biar btl gambar ko 2 pul.. tekejut aku.. tabik la kat kau semangat! but at least ko becewek.. kami ni yg kesian..

mr_mrs mikko said...

adik aku pn dulu berisi juga...
skrg kurus juga laa..
nda jg kurus betul,
tp sihat urang bilang..
sbb kalo berisi ni bukan apa..
nafas pun macam susah ni..
ksian jg aku tingu..

Ibrahim Ismail said...

I like the spirit. To be honest it's impressive of how much you've transformed! You go boy!

Ellye Evangelista said...

hahaaa!! sa tkejutt oooo...btul bah ko tuuu....
wowww!!hbat la ko pulll...

putra_chabee said...

haha...thanx guys for da support!!!!like...
farhan : dr ko jak bha 2 nda maw bcewek,,hehehehe..
mikko : btl 2,,ssah maw bnafas...haha
abg ibrahim : thanx bro,, =)
elly : btl la 2,,aku la knun 2...hehehehe...bnyk lg taw pic dia...nnt la aku upload2..haha

zAzA.chOcOhOliC! said...

wow..congratz...

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Designed by Mohamad Saiful Amin | Bloggerized by Saiful - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management