Wednesday, March 16, 2011

Grey Sky Morning

*INDIE BAND REVIEW*

*GSM


band Grey Sky Morning ataupun dlm bahasa melayunyew Pagi Berawan Kelabu,,hhihi..berasal dari Klang, Selangor ni ditubuhkan pada tahun 2004 n dianggotai oleh 5 orang anak kelahiran Malaysia iaitu,,,,,Ejal (vokal),,Ojex (1st gitar),, Ewan (2nd gitar),, Yatt (bass),, Ery (drum)....diorang nih memang cool lah dengan lagu2 cam Pancaroba n Cinta Gila...genre muzik yg diorang bawa ni plak adewlah Indie . pop . rOck,,klu nak d bandingkan dengan band Hujan,,aku rasa band ni kena usaha ckit la sebab Hujan dah sampai UK dah....dorang ni tgh brusaha,,,apapun aku ucapkan selamat berjaya lah kat korang...aku tetap sokong korang...hihihihi...

*ada gak yg cakap dorang ni tiru Hujan??huhuhu..

antara band yg influence dorang nih adewlah The Strokes,,Hot Hot Heat n The Libertines,,,sebenarnya bnyak lg band yg influence dorang ni,,,tapi aku xtaw....honest da ne,, =D erm,,macam band2 indie yang lain....GSM ni walaupun dah terkenal kat mainstream muzik malaysia,,tapi dorang tetap laayn invitation dr organizer2 gig d  malaysia....album????hihihi....EP pertama Grey Sky Morning bertajuk Pancaroba......

*nak promo ckit...RM19.90 jew 2,,,beli la yg ori.. =)
EP ni mengandungi 5 buah lagu,,
1. bila-bila masa kita berdansa
2. cinta gila
3. ego
4. pancaroba
5. malam pesta muda mudi (tribute to allayarham tan sri p.ramlee)

esaper yg xbeli lg 1st album GSM nih aku rekomen korang beli la,,memang layan lagu2 retro rock dorang ni...pcya la!!hehehehe...apa yg penting??support industri muzik negara,,,xkira la mainstream or underground stream.... =)
chill la!!!

Reactions:

2 Pengkritik Jemputan:

LennMommaChubby said...

Best la nama kumpulan tu.... ^^

putra_chabee said...

hihi...yew3...sokong3,,,tengkiu

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Designed by Mohamad Saiful Amin | Bloggerized by Saiful - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management